aankondigingen

Cursus Mediteren Humanistische Stijl

met Hans Bomhof

Bij de cursus Mediteren Humanistische Stijl leer je mediteren in een sfeer van stilte en aandacht. Ook lezen we elke les een tekst over het hoe en waarom van mediteren. Beiden zijn aanzet tot gesprek en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Poëzie en een theeceremonie sluiten de middag af. De cursus staat open voor mensen met en zonder ervaring in mediteren. De eerste middag op 22 januari is speciaal voor degenen die nog niet eerder aan deze cursus meededen.

• 11 woensdagen van 15:30 tot 17:30 uur.
  22 en 29 januari; 5, 12, 26 februari (19 februari niet); 4, 11, 25 maart (18        maart niet); 1, 8, 15 april 2020                                                      


Universal Healing Tao Programma in de Ruimte.

met Henny Vrijbloed

Healing Tao Basis: Wisdom Chikung en Tendon Neikung
De Universal Healing Tao trainingen zijn gebaseerd op het eeuwenoude Taoïstische erfgoed. Dit omvat een schat aan technieken, die een gezond, lang en gelukkig leven bevorderen. Zo maakt Chikung ons lichaam soepel en stromend, met als resultaat dat wij openstaan om met subtiele meditatietechnieken, zoals de Innerlijke Glimlach, kleine wondertjes in ons fysieke, emotionele en spirituele lichaam tot stand te brengen.

Deze serie trainen we de aan deze aloude traditie ontleende oefeningen: Wisdom Chikung en Tendon Neikung.

Doel van de trainingen.
• Het harmoniseren van de circulatiestromen in ons lichaam.
• Op een diepere laag tot ontspanning te komen,
• Ons systeem te stimuleren om gezonder te worden en in balans te komen,
• Waardoor het zich kan verjongen en het afweersysteem zich kan versterken.
• Onze ogen en ons zicht versterken en verbeteren.
Indeling van de trainingen.

Voor de pauze maken we ons soepel en open met Chikung en Tendon Neikung. Sterke en soepele pezen zorgen ervoor dat we soepel kunnen blijven bewegen.
• Zo versterken we de doorstroming in ons lichaam
• Bouwen we aan een goede houding met Tendon Neikung.
• Versterken we ons krachtcentrum, de ‘hara’ oftewel de tantien.
• Herstellen en verbeteren we de structuur van ons lichaam
• Worden de aan en afvoer van voedingsstoffen en gif-afvalstoffen gestimuleerd.

Na de pauze volgt de meditatie en oefeningen volgens Taoïstische technieken: Wisdom Chikung.

Wisdom Chikung
Wisdom Chikung bestaat uit een serie meditatieve oefeningen om onze wijsheid te ontwikkelen.
We brengen onze hersenen in contact met onze organen en de krachten uit het universum.
Ons denken, voelen en handelen stemmen we op elkaar af.
Met onze levenskracht en de kosmische krachten uit het universum ondersteunen we de hersenen om optimaal te functioneren.

• 12 Woensdagavonden van 20:15 tot 22:00 uur.
• Van 4 maart t/m 10 juni
 info@taosan.nl,  www.taosan.nl ,0630063929
• 12 lessen €210,- 

 


Fluidity

met Angela Loffelman Trager, Mentastics Practitioner/Tutor, TRE Practitioner, Zhi Neng Qigong instructor en Leela Coach/Hypnotherapeut.Zij geeft sessies in haar praktijk in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Ontdek de kracht van zachtheid en elasticiteit in je systeem in de Fluidity (vloeibaarheid) series, die op donderdag avonden worden aangeboden. Tijdens deze lessen van 2 uur maken we contact met het water element door middel van vloeiende bewegingen en brengen we ons lichaam terug naar onze natuurlijkheid.

Het element water werkt zuiverend, zowel fysiek, als op energetisch niveau. Water is niet alleen beweeglijk, zacht en flexibel, maar ook krachtig; het past zich aan en breekt rotsen af.

Vloeibaarheid is essentieel voor onze balans, zelfvertrouwen, en stelt ons in staat dingen minder serieus te nemen en makkelijker los te kunnen laten. Door met aandacht te voelen, zacht/rustig en vloeiend te bewegen vanuit onze kern, en nieuwsgierig te zijn naar binnen, wordt dat duidelijk. Je mind verstilt en moeiteloosheid/ in flow zijn is het gevolg.

Donderdag: 18:00-20:00

https://www.trager.nl/events/fluidity-fundamentals
06 19 899708


Tantra Consciousness

with Homa and Mukto

It offers us a way out of our involuntary and exhausting mental activity, introduces us to the here and now, opens up an ocean of sensations and feelings, teaches us how to meet our beloved in deep acceptance and points us towards an integration that can radically change the quality of life we create for ourselves.

And, yes, Tantra also allows us to reach to a state of intimacy that celebrates sexual energy as part of being alive and, at the same, time enjoys the meeting of the male and female principle in vulnerability and awareness.

These days are an experiential immersion into the basic elements of Tantra and, maybe, the first step into a lifelong adventure.

More information:
mindfulness2ikigai@mail.com
+31 6 81 87 80 37