aankondigingen

Cursus Mediteren Humanistische Stijl

met Hans Bomhof

Bij de cursus Mediteren Humanistische Stijl leer je mediteren in een sfeer van stilte en aandacht. Ook lezen we elke les een tekst over het hoe en waarom van mediteren. Beiden zijn aanzet tot gesprek en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Poëzie en een theeceremonie sluiten de middag af. De cursus staat open voor mensen met en zonder ervaring in mediteren. De eerste middag op 22 januari is speciaal voor degenen die nog niet eerder aan deze cursus meededen.

• 11 woensdagen van 15:30 tot 17:30 uur.
  22 en 29 januari; 5, 12, 26 februari (19 februari niet); 4, 11, 25 maart (18        maart niet); 1, 8, 15 april 2020                                                      


Universal Healing Tao Programma deze winter in de Ruimte.

met Henny Vrijbloed

Wintertraining
Het Taoïstische erfgoed omvat een schat aan technieken, die een gezond, lang en gelukkig leven bevorderen. Zo maakt Chikung ons lichaam soepel en stromend, met als resultaat dat wij openstaan om met subtiele meditatie technieken, zoals de Innerlijke Glimlach, kleine wondertjes in ons fysieke-, emotionele- en spirituele lichaam tot stand te brengen.

In de winter kunnen we, gedragen door de beweging van het seizoen, een diepere laag in onszelf bereiken en de communicatie tussen Hart en Nieren versterken. Onze nieren resoneren met deze diepere laag en de winterse verstilling, het Yin, geeft ze kracht. De nieren slaan onze basisenergie op en activeren het functioneren van alle organen. Door onze nieren te sterken kunnen we niet alleen onze organen, maar ook onze rug, ons skelet en hersenen van hernieuwde kracht voorzien, die in het voorjaar tot bloei komt.

Woensdagavond wintertraining met Primordial Chikung
Primordial Chikung is een Taoïstische bewegingsvorm, waarbij we gebruik maken van beweging, onze ademhaling en de natuurkrachten om ons heen.
• Het stimuleert ons systeem om gezonde en in balans te komen.
• Hierdoor kan het zich verjongen en kan het afweersysteem zich versterken.
• We oefenen dit met de ‘IJzeren hemd’ om de structuur van ons lichaam te herstellen en te verbeteren.
• We voeden en harmoniseren onszelf met de krachten uit de natuur.
• De aan en afvoer van voedingsstoffen en gif-afvalstoffen wordt hierdoor gestimuleerd.

• 7 Woensdagavonden van 20:15 tot 22:00 uur.
• Van 8 januari t/m 19 februari.
 info@taosan.nl ,0630063929
• 7 lessen €125 www.taosan.nl

Voorjaarstraining van maart tot en met juni  : Wisdom Chikung
Wisdom Chikung bestaat uit een serie meditatieve oefeningen waarmee we onze hersenen in contact brengen met ons lichaam en ons hart. We gebruiken hierbij onze levenskracht en de kosmische krachten uit het universum om onze hersenen op te laden met Qi om helder en open te denken. 

(meer informatie betreffende de voorjaarstraining volgt nog)


Fluidity

met Angela Loffelman Trager, Mentastics Practitioner/Tutor, TRE Practitioner, Zhi Neng Qigong instructor en Leela Coach/Hypnotherapeut.Zij geeft sessies in haar praktijk in de Amsterdamse Rivierenbuurt.

Ontdek de kracht van zachtheid en elasticiteit in je systeem in de Fluidity (vloeibaarheid) series, die op donderdag avonden worden aangeboden. Tijdens deze lessen van 2 uur maken we contact met het water element door middel van vloeiende bewegingen en brengen we ons lichaam terug naar onze natuurlijkheid.

Het element water werkt zuiverend, zowel fysiek, als op energetisch niveau. Water is niet alleen beweeglijk, zacht en flexibel, maar ook krachtig; het past zich aan en breekt rotsen af.

Vloeibaarheid is essentieel voor onze balans, zelfvertrouwen, en stelt ons in staat dingen minder serieus te nemen en makkelijker los te kunnen laten. Door met aandacht te voelen, zacht/rustig en vloeiend te bewegen vanuit onze kern, en nieuwsgierig te zijn naar binnen, wordt dat duidelijk. Je mind verstilt en moeiteloosheid/ in flow zijn is het gevolg.

Donderdag: 18:00-20:00

https://www.trager.nl/events/fluidity-fundamentals
06 19 899708


Tantra Consciousness

with Homa and Mukto

It offers us a way out of our involuntary and exhausting mental activity, introduces us to the here and now, opens up an ocean of sensations and feelings, teaches us how to meet our beloved in deep acceptance and points us towards an integration that can radically change the quality of life we create for ourselves.

And, yes, Tantra also allows us to reach to a state of intimacy that celebrates sexual energy as part of being alive and, at the same, time enjoys the meeting of the male and female principle in vulnerability and awareness.

These days are an experiential immersion into the basic elements of Tantra and, maybe, the first step into a lifelong adventure.

More information:
mindfulness2ikigai@mail.com
+31 6 81 87 80 37