aankondigingen

LEVEN MET LIEFDEVOLLE AANDACHT

Zaterdag 9 april 2022

Een meditatiedag om de kracht van vriendelijke aandacht te ontdekken en te ontwikkelen.

Je hebt vast wel de ervaring dat je ‘s avonds, na een drukke dag, moe op de bank neerploft. En als je terugblikt stel je vast dat je actief bent geweest en veel hebt gedaan. Maar is dat écht van waarde en bevredigend? Wat heeft die dag je aandacht gehad? Wat wil je dat aandacht krijgt? Ben je aandachtig aanwezig bij alles wat je doet? Antwoorden op deze vragen helpen je erachter te komen wat voor jou écht belangrijk is zodat er meer voldoening, plezier en ontspanning in je leven kan komen. En als je weet wat je aandacht zal krijgen kun je aandachtig aanwezig zijn. Zo’n leven in het hier en nu is een sleutel voor een bewust en vreugdevol bestaan. En als je ook nog de kwaliteiten van het hart, zoals mildheid en vriendelijkheid, wekt en gebruikt ga je aandachtig en rustig leven.

Tijdens deze verstillende meditatiedag staan enkele meditaties centraal. Ook zijn er korte inleidingen, is er meditatieve beweging en ruimte voor reflectie. Al deze oefeningen zijn erop gericht te groeien in liefdevolle aandacht.

Praktische informatie

Tijd 10–16 uur Begeleiding Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06-307 101 36 Aanmelden en info (www.bezinnen.com) Meditatiedag Leven met liefdevolle aandacht, Amsterdam.

Prijs € 75,-  (Inclusief Koffie, thee en lunch)

 

GEMAKKELIJK EN ONTSPANNEN LEVEN

Zaterdag 17 september 2022

Een meditatiedag waarop je kunt je proeven van een ontspannen en natuurlijk leven.

Wat zou het zijn om gemakkelijk, ontspannen en natuurlijk te leven? Zo’n leven wordt mogelijk als we ons bevrijden van stress en angst. Want dat zijn grote boosdoeners. Stress bijvoorbeeld is een lastige partner die we allemaal kennen omdat we 24/7 bezig zijn, druk ervaren en willen presteren en excelleren. Hoe kun je gemakkelijker leven? Het helpt natuurlijk al als je je grenzen aangeeft en prioriteiten stelt. Maar er is meer. Je kunt bewust ritme aanbrengen in je leven, want dit kan je dragen en voor ontspanning zorgen. Ook het inlassen van periodieke rustmomenten helpt. En verder kun je conditioneringen die jou gevangen houden en krachten die jou beroven van je innerlijke rust geleidelijk achter je laten.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze verstillende meditatiedag uit meditaties, reflectie-opdrachten en meditatieve beweging. Al deze oefeningen zijn erop gericht een ontspannen leven dichterbij te brengen.

Praktische informatie

Tijd 10–16 uur Begeleiding Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06-307 101 36 Aanmelden en info (www.bezinnen.com) Meditatiedag Gemakkelijk en ontspannen leven, Amsterdam.

Prijs € 75,-  (Inclusief Koffie, thee en lunch)