Shiatsu-therapie

met Barbara Diederiks

Op dinsdagmiddag en donderdagochtend geef ik Shiatsu.

Ik werk daarbij ook, als de situatie hierom vraagt, met Do-In en Chi Kung oefeningen.

Deze 3 disciplines vullen elkaar aan, zodat je ook na de shiatsu-behandeling passende oefeningen kunt doen en je zo een handvat aangereikt krijgt om jezelf te behandelen.

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met vingers’ en is een massagetechniek uit Japan, die voortkomt uit een lange en rijke oosterse traditie van geneeskunst. Ook wel acupressuur genoemd en is gelieerd aan acupunctuur. Essentieel is het denken en voelen vanuit het geheel. Alles is, komt voort uit en wordt beïnvloed door één en dezelfde stroom: Ki, levensenergie.

Do-In of Tao Yin is een oosterse vorm van lichamelijke oefening, gebaseerd op meridiaan-strekkingen en wordt ook wel Taoïstische Yoga genoemd.

Chi Kung Zhan Zhuang [djam djong] stijl is een systeem van oefeningen die behoort tot de interne oosterse vechtkunst, lees ook geneeskunst.

Je versterkt de kracht van je centrum, de hara. Shiatsu-therapie helpt bij een breed scala aan klachten en werkt preventief. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland / SVN.
Deze therapie wordt als je aanvullend verzekerd bent deels / geheel vergoed door je zorgverzekeraar.
Ik werk al sinds 2002 als Shiatsu therapeut met veel passie en toewijding.

Welkom in De Ruimte!

Bel/app/sms 06-48017730
Voor meer informatie www.barbaradiederiks.info