Praktijk voor Individuele Begeleiding

Therapie, coaching levensloopbegeleiding met Liz Cornelissen

De begeleiding

In de begeleiding zoek ik naar een eigen-wijsheid. Het is verbazingwekkend hoe wijs we zelf zijn. Als we uit deze wijsheid putten, komen vanzelf de antwoorden op onze problemen en hindernissen. De kracht van de eigen-wijze oplossing is helend en blijvend. Zo kan de blokkerende werking van heftige of traumatische ervaringen, zoals verlies, ziekte, burn-out, (seksueel) misbruik, slachtofferschap, daderschap, of van problemen in een relatie of op het werk, worden verminderd of weggenomen.

Niet het probleem staat centraal, maar het vermogen (zelf) te helen, want elk mens is creatief om in wijsheid antwoorden te vinden. Als we durven vertrouwen op onze eigen-wijze antwoorden, krijgen we als vanzelf het lef om ons leven, met al z’n ups and downs, werkelijk te leven.

Kosten voor de begeleiding

Een vergoeding door de zorgverzekeraars vraagt om een diagnose en gaat uit van een ziektebeeld. Deze duiding vind ik beperkend en stigmatiserend. Derhalve worden de sessies (meestal) niet vergoed. Daarom hanteer ik een zeer flexibel tarief, in overleg met, en toegespitst op de draagkracht van de cliënten.

Liz Cornelissen (1952)

Als therapeut en coach heb ik een ruime ervaring met het begeleiden van mensen en maak daarbij gebruik van een scala van werkwijzen zoals de Gestaltmethode, Lichaamsgerichte technieken, RET, Systemisch werk en verschillende Meditatieve vormen.

Het creëren van een veilige, vertrouwde en humorvolle leersituatie beschouw ik als een respectvolle basis voor het begeleiden van mensen.

Contact

020-6934578

lizcornelissen@deruimteamsterdam.nl