aankondigingen

MINDFUL MET JE BABY

‘Mindful met je baby’ is een ouderschapstraining voor ouders met hun baby van 0 – 18 maanden
en bestaat uit 8 bijeenkomsten en een terugkom sessie.
De training is gericht op het vinden van een nieuwe
balans. Je leert vertragen, bewuster omgaan met de onzekerheden en stressvolle momenten die horen bij een baby krijgen, bewuster genieten van je baby èn voor jezelf zorgen en je grenzen herkennen en leren aangeven.

De training wordt verzorgd door Sasja Duijff, (GZ-psycholoog, IMH-specialist en Mindfulnesstrainer VMBN cat. 1) en Myrthe van den Boogaard (orthopedagoog & IMH-specialist)

De training start per maandag 9 mei 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Het is een besloten groep maar mocht je interesse in een volgende groep hebben neem dan contact met ons op via info@ouderkindlijn.nl

Voor meer info zie https://www.care4minds.org/care4-babyminds


GEMAKKELIJK EN ONTSPANNEN LEVEN

Zaterdag 17 september 2022

Een meditatiedag waarop je kunt je proeven van een ontspannen en natuurlijk leven.

Wat zou het zijn om gemakkelijk, ontspannen en natuurlijk te leven? Zo’n leven wordt mogelijk als we ons bevrijden van stress en angst. Want dat zijn grote boosdoeners. Stress bijvoorbeeld is een lastige partner die we allemaal kennen omdat we 24/7 bezig zijn, druk ervaren en willen presteren en excelleren. Hoe kun je gemakkelijker leven? Het helpt natuurlijk al als je je grenzen aangeeft en prioriteiten stelt. Maar er is meer. Je kunt bewust ritme aanbrengen in je leven, want dit kan je dragen en voor ontspanning zorgen. Ook het inlassen van periodieke rustmomenten helpt. En verder kun je conditioneringen die jou gevangen houden en krachten die jou beroven van je innerlijke rust geleidelijk achter je laten.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze verstillende meditatiedag uit meditaties, reflectie-opdrachten en meditatieve beweging. Al deze oefeningen zijn erop gericht een ontspannen leven dichterbij te brengen.

Praktische informatie

Tijd 10–16 uur Begeleiding Ton Roumen (www.bezinnen.com) 06-307 101 36 Aanmelden en info (www.bezinnen.com) Meditatiedag Gemakkelijk en ontspannen leven, Amsterdam.

Prijs € 75,-  (Inclusief Koffie, thee en lunch)


Meditatie Opleiding

Meditatie Instituut Nederland start 15 oktober 2022 opnieuw met de Opleiding Meditatieleraar in Amsterdam. Deze erkende meditatie opleiding duurt anderhalf jaar waarbij je diepgaand aan de slag gaat met je eigen proces en dat leer je ook door te geven aan anderen. Het is een brede opleiding met meditatiemethoden en technieken die voortkomen uit vele stromingen en tradities. De boeddhistische en advaita filosofie vormen een rode draad door de opleiding, als ook de boeddhistische psychologie. De coaching en zelfcoaching methoden in deze meditatie opleiding komen ook met name voort uit deze tradities. Deze methoden kun je toepassen voor jezelf en als je één op één mensen begeleidt. Ademwerk is ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Zo beoefen je therapeutisch, verbonden ademen voor je eigen proces en leer je ook diverse ademmethoden om door te geven.

Hoofddocent van deze opleiding is Gerjan Schoemaker en daarnaast zijn er gespecialiseerde docenten voor advaita vedanta, ademwerk en moderne psychologie.

Er is geen meditatie-ervaring vereist voor deelname, maar enige ervaring is wel behulpzaam. Na inschrijving krijg je voorafgaand aan de opleiding ook enkele geleide meditaties en informatie om je thuis alvast voor te bereiden. Meditatie Instituut Nederland geeft ook een Meditatie Cursus die geschikt is om te volgen voorafgaand aan de opleiding.

Voorafgaand aan de opleiding zijn er informatieavonden om kennis te maken met de hoofddocent Gerjan Schoemaker en is er gelegenheid om vragen te stellen over deze opleiding.

Meer informatie over de Opleiding Meditatieleraar en de data van de informatieavonden over de opleiding is te vinden op deze pagina: https://meditatieinstituut.nl/meditatie-opleiding/

Meditatie Instituut Nederland biedt ook andere workshops, cursussen en meditatiedagen aan bij de Ruimte waaronder:

– Basiscursus Boeddhisme en Vipassana meditatie

– Cursus leren mediteren in één weekend

Een overzicht van de meditatiedagen, cursussen en andere activiteiten van Meditatie Instituut Nederland bij De Ruimte in Amsterdam is te vinden op deze pagina: https://meditatieinstituut.nl/meditatie-amsterdam/