aankondigingen

TaKeTiNa® workshop van 3 dagen in Amsterdam

RITME VOOR VERNIEUWING

op 28, 29 en 30 april 2023

door masterteacher Tania Bosak en co-leider Baptiste Vaes

In TaKeTiNa® zijn beweging, muziek, communicatie en chaostheorie geïntegreerd om te komen tot het creëren van een uniek proces van leren en transformeren.

Het TaKeTiNa® proces bevordert innerlijke aanwezigheid, creativiteit, muzikaliteit en het helder worden van de patronen die ons leven en onze relaties belemmeren. Het proces vraagt geen muzikale ervaring en nodigt deelnemers uit om hun eigen tempo aan te houden.

Voor meer informatie en reserveringen bezoek mijn website

WORKSHOP KOSTEN:

€235 EARLY BIRD PRIJS voor slechts 10 inschrijvers die een plaats RESERVEREN en het VOLLEDIGE
BEDRAG per 15 februari 2023 betaald hebben.

€245 Studenten en gepensioneerden.
€265 Het volle bedrag.

Er is een beperkt aantal plaatsen. Behalve voor de proefsessie geldt de inschrijving voor de workshop voor de rest van het weekend. De workshop kan niet in aparte delen gevolgd worden.

==============================================================================

Cursus: Humanistisch mediteren

Door Hans Bomhof en Louise Krijnen

Mediteren kun je praktiseren om tot jezelf te komen. Het is een puur ‘aardse’ oefening om de drukte in ons hoofd te temperen. Want wat is het lastig om stilte en rust in onszelf te vinden. Een kermis is het meestal in ons hoofd!

Wie mediteert probeert zijn gedachten, emoties en belevingen zonder oordeel waar te nemen en – liefst ook weer – los te laten. Je borduurt er niet op door zoals we meestal doen. Met mediteren onttrek je je even aan de drukte in de wereld en het gepieker in jezelf. Zo creëer je een rustpunt en dat kan helpen beter koers te houden in dit lastige leven en verantwoordelijkheden aan te gaan. Mediteren houdt je alert. Een aanrader bij de beoefening van humanistische levenskunst!

Wat kun je verwachten van deze meditatiemiddagen?
Het grootste deel van de meditatiemiddag bestaat uit het (leren) beoefenen van meditatie in een ambiance van stilte en aandacht. Ook lezen we elke middag een tekst over het hoe en waarom van mediteren. Beide zijn aanzet tot gesprek en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Poëzie en een theeceremonie sluiten de middag af.

Wanneer: reeks 12 donderdagmiddagen, van 15:30 tot 17:30 uur

De data zijn: 12 januari, 19 januari, 26 januari, 2 februari, 9 februari, 16 februari, 23 februari, (2 maart niet), 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april 2023

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Prijs:
€ 160 standaard
€ 100 bij minimum inkomen en studentenMeditatie Opleiding

Meditatie Instituut Nederland start 15 oktober 2022 opnieuw met de Opleiding Meditatieleraar in Amsterdam. Deze erkende meditatie opleiding duurt anderhalf jaar waarbij je diepgaand aan de slag gaat met je eigen proces en dat leer je ook door te geven aan anderen. Het is een brede opleiding met meditatiemethoden en technieken die voortkomen uit vele stromingen en tradities. De boeddhistische en advaita filosofie vormen een rode draad door de opleiding, als ook de boeddhistische psychologie. De coaching en zelfcoaching methoden in deze meditatie opleiding komen ook met name voort uit deze tradities. Deze methoden kun je toepassen voor jezelf en als je één op één mensen begeleidt. Ademwerk is ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Zo beoefen je therapeutisch, verbonden ademen voor je eigen proces en leer je ook diverse ademmethoden om door te geven.

Hoofddocent van deze opleiding is Gerjan Schoemaker en daarnaast zijn er gespecialiseerde docenten voor advaita vedanta, ademwerk en moderne psychologie.

Er is geen meditatie-ervaring vereist voor deelname, maar enige ervaring is wel behulpzaam. Na inschrijving krijg je voorafgaand aan de opleiding ook enkele geleide meditaties en informatie om je thuis alvast voor te bereiden. Meditatie Instituut Nederland geeft ook een Meditatie Cursus die geschikt is om te volgen voorafgaand aan de opleiding.

Voorafgaand aan de opleiding zijn er informatieavonden om kennis te maken met de hoofddocent Gerjan Schoemaker en is er gelegenheid om vragen te stellen over deze opleiding.

Meer informatie over de Opleiding Meditatieleraar en de data van de informatieavonden over de opleiding is te vinden op deze pagina: https://meditatieinstituut.nl/meditatie-opleiding/

Meditatie Instituut Nederland biedt ook andere workshops, cursussen en meditatiedagen aan bij de Ruimte waaronder:

– Basiscursus Boeddhisme en Vipassana meditatie

– Cursus leren mediteren in één weekend

Een overzicht van de meditatiedagen, cursussen en andere activiteiten van Meditatie Instituut Nederland bij De Ruimte in Amsterdam is te vinden op deze pagina: https://meditatieinstituut.nl/meditatie-amsterdam/