aankondigingen

“Geef gewoon je grenzen aan!” Makkelijker gezegd dan gedaan 

Door Corinne van den Bergh & Nynke Sikkema 

Een lichaamsgerichte benadering om met je NEE te werken. Vind je het vaak moeilijk om NEE te zeggen? Geef je de wensen van anderen vaak meer prioriteit dan die van jezelf? Kun je er lang omheen draaien als je een uitnodiging krijgt waar je eigenlijk liever niet op ingaat? Eet je vaak meer dan goed voor je is?  
 
Als jij ook…. Beter voor jezelf wilt zorgen Liefst op het juiste moment nee wil zegen Inziet dat een alles-of-niets houding geen goede oplossing is Helder en duidelijk in je relaties wilt staan In je lichaam wil voelen waar je NEE zit. Dan is dit een dag voor jou!  
 
Voor wie  
Voor elke vrouw die bewuster wil omgaan met haar grenzen op fysiek, mentaal, communicatief en energetisch niveau. Met behulp van beweging, ademen en visualisatie ga je je grenzen beter voelen en zet je stappen richting een prettig contact met anderen zonder je autonomie te verliezen. 
 
Wanneer Vrijdag 8 maart van 10.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur 
Waar De Ruimte Weesperzijde 79A 1091 EJ Amsterdam  
Kosten Particulier tarief inclusief BTW € 129 Zakelijk (zzp)  
Exclusief BTW € 199 Inclusief koffie en thee Neem zelf je lunch mee  
Aanmelden Meld je aan bij Corinne corinnevandenbergh@gmail.com of Nynke info@nynkesikkema.com  

===================================================================

TaKeTiNa® een workshop van 2,5 dag “HET RITMISCHE LICHAAM”
met masterteacher Tania Bosak en co-leider Baptiste Vaes
Wanneer: 31 mei, 1 en 2 juni 2024

Een ritme en meditatie workshop voor mind-body samenhang, rust en vernieuwing

Klik hier voor meer informatie en reserveringen

Het Ritmische Lichaam is een TaKeTiNa® workshop ontworpen voor musici, bewegers, lichaamswerkers, gezondheidswerkers, veranderaars en leiders van alle niveaus.
Voor iedereen die geïntrigeerd is door het verkennen en cultiveren van ritme en spel om zo een diepe staat van flow te bereiken. Door de meeslepende beoefening van gerichte aandacht en dynamisch ritme ontsluiten we de poort naar herstellende en contemplatieve staten van zijn. We cultiveren een diepe harmonie met onze gedachten, intenties en handelingen.
“TaKeTiNa® is voor mij persoonlijk een ritmisch medicijn. Het herstelt het evenwicht, opent een grenzeloze ruimte en roept een diep gevoel van thuis zijn op.”

===================================================================

Cursus: Humanistisch mediteren 

Mediteren kun je praktiseren om tot jezelf te komen. Het is een puur ‘aardse’ oefening om de drukte in ons hoofd te temperen. Want wat is het lastig om stilte en rust in onszelf te vinden. Een kermis is het meestal in ons hoofd! 

Wie mediteert probeert zijn gedachten, emoties en belevingen zonder oordeel waar te nemen en – liefst ook weer – los te laten. Je borduurt er niet op door zoals we meestal doen. Met mediteren onttrek je je even aan de drukte in de wereld en het gepieker in jezelf. Zo creëer je een rustpunt en dat kan helpen beter koers te houden in dit lastige leven en verantwoordelijkheden aan te gaan. Mediteren houdt je alert. Een aanrader bij de beoefening van humanistische levenskunst! 

Wat kun je verwachten van deze meditatiemiddagen? 

Het grootste deel van de meditatiemiddag bestaat uit het (leren) beoefenen van meditatie in een ambiance van stilte en aandacht. Ook lezen we elke middag een tekst over het hoe en waarom van mediteren. Beide zijn aanzet tot gesprek en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Poëzie en een theeceremonie sluiten de middag af. 

Wanneer: reeks 10 donderdagmiddagen, van 15:30 tot 17:30 uur  

De data zijn: 11 januari, 18 januari, 25 januari, 1 februari, (8 februari niet), 15 februari, 22 februari, 29 februari, (14 maart niet), 21 maart, 28 maart, 4 april 2024 

Docent en begeleiders: Hans Bomhof en Louise Krijnen 

Vragen? Stuur een mail naar amsterdam@regio.humanistischverbond.nl 

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.